Med på holdet - kultur, idræt og fritid

Uanset om vi er unge, gamle eller midt imellem, så har vi brug for steder at høre til. Nogle af de steder, hvor borgere i Greve Kommune “hører til”, er i områdets mange foreninger. Greve er en stærk foreningskommune. Der er både idrætsforeninger, folkeoplysningsforeninger, kunstforeninger og mange andre foreninger.

Greve Kommune har en lang kyststrækning og de fritidsinteresser, der er knyttet til livet ved kysten, skal have et særligt fokus og gode forhold. Vi vil også skabe rammerne for et levende foreningsliv ud fra et “nærhedsprincip”, så
et aktivt foreningsliv er opnåeligt, tæt ved hvor vi bor.

Det handler også om sundhed: Vi lever længere, og lever bedre, når vi har stærke relationer og fritidsinteresser, vi kan engagere os i. Det er usundt at være ensom, og Greve Kommune skal gøre, hvad vi kan, for at det frivillige foreningsliv og de naturligt opståede fællesskaber kan blomstre.

Det styrker den mentale sundhed, når litteratur, poesi og musik får plads. Derfor vil vi bevare et stærkt biblioteksvæsen i Greve Kommune og sikre rum for teater og livemusikken – blandt andet i Portalen.

Vi skal sikre, at unge borgere har et alternativ til “ikke at have et sted at være”. Unge i Greve skal vokse op og blive dannede mennesker i relationer til sunde forbilleder. Familien er vigtigst, men foreningslivet kan også spille en stor og vigtig rolle.

Det skal være muligt for borgere, der ønsker at udmærke sig inden for en idrætsgren, at nå deres mål. Greve Kommune skal på “idrættens landkort”. I Greve Kommune skal der være faciliteter til alle aldersgrupper, så både børn og ældre borgere kan dyrke idræt.

Status i 2030 efter flere år med konservativ indflydelse:

Alle kommunens skoler har tidssvarende idrætsfaciliteter og detaljerede planer for den fremtidige udvikling

Idrætsfaciliteter i kommunen er i gang med at blive renoveret og moderniseret

Portalen er bevaret og bestyrelsen har mulighed for at lave et spændende program