Greve er totalt fraværende igen

I Sydkysten d. 26. november kan man læse, at otte borgmestre igen er gået sammen i kampen mod trafikstøj og har skrevet til transportudvalget og transportministeren. Greve er igen totalt fraværende i kampen mod trafikstøj. 

Konservative ønsker at komme den generende motorvejsstøj til livs. Vi foreslog i sommeren 2018 at byrådet afsætter penge til undersøgelse af hvor støjen er værst. Vi opfordrede borgmesteren til, at Greve også er aktiv i kampen mod støj med de andre kommuner på Vestegnen. Over et år efter kan vi konstatere, det ikke er sket. Kniber det med samarbejdet med andre borgmestre eller er det uvilje fra borgmesteren. 

Trafikstøj er årsag til flere hundrede dødsfald, øget risiko for blodpropper, slagtilfælde og diabetes. Selv nattesøvnen bliver spoleret af støjen. Derfor er der gode grunde til at mindske støjen. Hvad er mon årsagen til, at borgmesteren ikke vil kaste sig ind i støjkampen ? Er borgernes sundhed og trivsel ikke vigtig for borgmesteren ? 

Konservative ønsker undersøgt, hvor behovet er størst for en støjmur og hvad en løsning koster. Vi har afsat penge til det i vores budget både i 2018 og 2019. Desværre vil Venstre, DF og LA ikke prioritere støjbekæmpelse og lader stå til. 

Brigitte Klintskov Jerkel
Greve Byråd